Pulled beef og birria tacos

Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Pulled beef kan laves på mange måder. En populær måde at lave det på i Mexico er i form af “birria”

 

 

Pulled beef og birria tacos

Pulled beef er en lækker, blød og krydret spise, som er populær i mange former. I denne artikel ønsker vi at udforske, hvordan denne form for spise bliver tilberedt og spist I Mexico. Vi har forleden lejet en food truck til fest, hvor vi fik en dybere indsigt i dette, som vi nu vil dele med dig.

 

Birria ender typisk på toppen a fen tortilla og saften fra kødet samt en del af kødet kan blive spist som en suppe. Men før vi når så langt vil vi skrive processen for tilberedelsen af denne lækre spise. Processen er relative lang og ingredienserne smelter lækkert sammen undervejs.

 

Til at starte med skal man lave en lækker marinade. Denne indeholder tomat, løg, hvidløg, tørrede chilier, få krydderier og oksekød. Marinaden blendes sammen og udgør en form for sauce, som kødet herefter bliver blandet sammen i. I Mexico placeres kødet og marinaden i en lerkrukke, som bliver dækket af at agaveblad. Denne krukke bliver herefter placeret i en ovn i en lav temperatur. Ca. 12 til 16 timer senere kan krukken tages ud af ovnen.

Krukken udleder en hel magisk duft efter at den bliver taget ud af ovnen. Kødet er i denne del af processen helt mørt og falder fra hinanden ved den mindste berøring og ligner nu det vi kender som “pulled beef”. Dette kød kan nu serveres på en lækker majstortilla eller spise med ris eller andet. Løg kan tilføre en smule friskhed og “crunch” til kødet, som vil gøre smagsoplevelsen usammenlignelig med noget andet vi kender. Dette er en populær taco og vi mener helt sikkert at dette er velfortjent.

Rul til toppen