5 gode rødvine til parmiddagen 

Når den står på en hyggelig parmiddag hjemme i privaten, så ønsker langt de fleste at gøre noget særligt ud af det. I hvert fald fra tid til anden. Derfor bruger man som vært noget tid på at finde frem til det menuen skal stå på, der købes snacks, planlægges drinks. Men hvad med vinen? Hvis man ikke i forvejen anser sig selv om en vinkendere, eller ikke går så meget op i det, så kan det være svært at vide hvilken slags vin man bør servere til hvad.

Lær nogle huskeregler

Der findes mange huskeregler når det kommer til at sammensætte mad og rødvin. Derfor kan det være en god ide lige at lave lidt research på disse regler, så du har nogle pejlemærker du kan gå efter når du kigger på vin. Det er nemlig ikke alle vine der selv kommer med serveringsforslag. Dog kan du også finde frem til nogle hjemmesider der anmelder eller beskriver de forskellige vine lidt mere grundigt end i supermarkedet. Nogle gange bør man måske huske på visse typer af vin der overordnet går godt til specifikke typer af mad.

Chianti til den fyldige pastaret

Har du besluttet at menuen skal bestå af en lækker pastaret, måske med en masse umami smag af svampe og oksekød, så kan det være en god ide at vælge en rødvin som en chianti, da den ofte er lidt syrlig hvilket er et godt modspil en federe ret som pasta.

Kraftig Merlot til oksekødet

Når der skal serveres steg eller bøffer kræver det en kraftig vin til den kraftige smag oksekød har. Derfor vil det være godt at matche denne servering med eksempelvis en Merlot.

Shiraz når maden er krydret

Ligesom med det mørke oksekød, så kræver en intensitet med masser af smag fra krydderier, hvidløg og chili en vin der også har en hel masse smag, kraft og intensitet. Hvis vinen er for let, vil maden blot overtage showet.

Pinot Noir til fuglene

Da fjerkræ ikke altid er så voldsom kraftig i smagen og det også tit er det samme der er gældende for det tilbehør det serveres med, så er det en god ide med en lettere rødvin. Her kunne man vælge at servere en Pinot Noir.

Det alkoholfrie valg

Husk også at have et alkoholfrit tilbud i baghånden. Der er givetvis en i selskabet der skal køre hjem. Men det kan også være at nogle ikke bryder sig om alkoholens virkning, kan tåle alkohol eller som er gravid.

 

Rul til toppen