Hjemmelavet is til din hund eller kat

Om sommeren kan det være vildt varmt for vores firbenede venner og derfor er det vigtigt at du som ejer, sørger for at din hund kan få skygge og en masse væske. Du kan på andre sjove måder hjælpe din hund eller kat med at køle ned. Her er en lækker opskrift på hunde- og katteis til de varme dage om sommeren.

Mangler du en firbenet ven at lave is til, så kan du købe hund eller købe kat hos Dyreportal.dk.

 

Ingredienser:

Vådfoder

Snack-pinde

Godbidder med knas/crunch (valgfrit)
Forme, skåle, kopper eller andet

 

Fremgangsmåde:

 

Du tager dit vådfoder og smider op i formene. Hvis du har valgt at tilføje godbidder, blander du disse sammen med vådfoderet. Til sidst sætter du din snack-pind i hver af formene. Du smider dem i fryseren i godt 4 timer og vupti, de er klar til at spise.

 

Frosne varer til din hund eller kat

Det bliver ofte diskuteret om hvorvidt en hund eller en kat skal have frosne varer, såsom is. Hunde og katte sveder ikke og kommer derfor af med deres varme ved udånding. Når din hund eller kat er varm og du prøver at nedkøle den med is, trækker blodkarrene sig sammen i munden og de får sværere ved at kommer af med varmen. Derfor frarådes det også at give dit kæledyr isterninger til nedkøling, hvis den har det varmt.

Når det kommer til at give din hund iskolde snacks, bør du gøre det når din hund er frisk og tempereret, hvilket er normalt på en sommerdag i Danmark.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du nedkøler dit kæledyr, bør du tage kontakt til din dyrlæge, som med sikkerhed kan besvare alle spørgsmål du måtte have. Hvis din hund eksempelvis er varm, bør du nedkøle den med vand i stuetemperatur.

Vær på forkant

Undgå hedeslag ved at drikke rigeligt væske, lade hunden opholde sig i skyggen og undgå stor aktivitet. Forsøg at lufte din firbenede ven enten tidlig morgen eller sen aften, da temperaturene er lavere og mere overkommelige i disse tidsrum.

Du kan snyde din hund eller kat til at drikke mere vand, ved at lægge godbidder eller andet godt ned i vandskålen.

 

Man bør altid tænke over når man giver sin hund eller kat iskolde sager, så man ikke risikere at de får det dårligt. Du kan også godt give din hund en normal is med måde, vær dog altid opmærksom på at den ikke spiser pinden, da den kan sætte sig fast i tarmen.

Rul til toppen