Tips til den ambitiøse idrætsudøver

Det er bestemt ikke nemt at blive professionel sportsudøver. Der er rigtig mange ting, der skal gå op i en højere enhed. Først og fremmest skal du have talentet til det. Derudover skal du selvfølgelig have den rette disciplin. Heldet spiller også en rolle. Du skal møde de rette mennesker på din vej, og du skal undgå at blive slemt skadet.

Hvad mange undervurderer, er hvor vigtigt det er at have styr på de forskellige praktikaliteter i forhold til sin sportskarriere. At have styr på disse skaber ro, og ro er forudsætningen for at kunne fokusere på sin sport alene. Det er svært, men kan lade sig gøre – vi guider dig!

Fast spiserytme

Et kendt ordsprog lyder på, at man bliver, hvad man spiser. Det er en kliché, men der er noget om snakken, og det er endnu vigtigere, når du er eliteidrætsudøver. Her er maden mad og drikke nemlig dit brændstof. Hvis du spiser usundt mad har du ikke energien og overskuddet til at udfolde dit potentiale.

Det gælder derfor at skrive det mad, der skaber de bedste forudsætninger for dig. Hvad du skal spise er forskelligt fra sportsgren til sportsgren. Men fælles for alle sportsgrene er, at du skal indtage nok proteiner. Når du dyrker sport, tærer du nemlig på dine muskler, som derfor skal have en stor mængde protein for at forblive stærke og måske endda blive endnu stærkere.

Hertil kan det være en god idé at supplere med produkter fra Bodylab eller andre udbydere af proteinprodukter. Det kan nemlig være svært at indtage nok protein gennem normal føde, hvorfor produkter som proteinshakes og proteinbarer er rigtig gode at supplere med.

Madpakken som vigtigt element

I forlængelse af det ovenstående er det vigtigt, at man er god til at planlægge sit madindtag. Det gør man blandt andet gennem en madpakke. Hvis man skal blive professionel, træner man rigtig mange timer dagligt, og man når derfor sjældent hjem at spise.

Det betyder, at rigtig mange spiser ude og et eller andet fastfood, når de er sultne. Det er dog langtfra optimalt. Fastfood har sjældent det rigtige næringsindhold. Det vil derfor være meget mere fordelagtigt at købe en måltidskasse med en god madpakke, som du kan tage frem, når sulten melder dig.

Benyt dig af meditative aktiviteter i din hverdag

En professionel sportsudøvers mentale tilstand er hele tiden til prøve. Det handler om at have et ligevægtigt sind, hvor man ikke i for stor grad bliver styret af sine følelser. Hertil er det en rigtig god idé at benytte sig af meditative tiltag i løbet af dagen.

Et klassisk eksempel er yoga. Rigtig mange professionelle sportsudøvere dyrker yoga. Det kan dog også sagtens være andre ting. Det kan være alt fra at samle puslespil til at samle forskellige ting med Hama perler eller strikke. Det er meget individuelt, hvad der fungerer for den enkelte. Man skal derfor prøve sig lidt frem.

Brug godt træningsudstyr

Ikke de almindelige, store klossede maskiner, som man kender det. Men, nye, innovative maskiner. F.eks. som en AirTrack, Pull up bar, eller lign. Det er smarte maskiner.

Stabil søvnrytme er alfa omega

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtig en stabil søvnrytme er. Det er der rigtig mange grunde til. Først og fremmest er det under din søvn, at dine muskler restituerer. Det betyder, at du har meget større chance for at blive skadet, hvis du ikke sover nok.

Derudover kræver det en enorm mængde viljestyrke og koncentration at blive en af de bedste i verden til en given sportsgren. Manglende søvn sænker i den grad din viljestyrke i forhold til at yde de ekstra procent til træningen. Det er yderst problematisk, når det netop er til træningen, du skaber din karriere. Du skal huske på, at der er rigtig mange om buddet, og det ikke nytter noget at gøre det halvt. Sørg derfor for at have en super god seng, gerne med en rigtig god boxmadras. Det behøves ikke være en boxmadras, men vælger man denne type madras, går man sjældent galt i byen.

Rul til toppen